M-am bagat in YouTube, Tiktok si Instagram.

 Salutare!


De cateva luni mi-am tot stors buzunarele, timpu' si imaginatia pe YouTube si am experimentat tot felu' de chestii. Inca nu mi-am gasit stilu', tot mai bajbai, dar nu renunt asa usor. Desi am urmarit multe materiale despre YouTube-ing si am experimentat o gramada de lucruri, vlogging-u' prin YouTube nu-i deloc usor intr-o piata supra aglomerata, super competitiva si supra saturata.

Pe Instagram e cam la fel, insa pe TikTok... lucrurile stau cu totul diferit. Acolo lumea e mai tanara, mult mai isterica, tot timpul pe graba (se sare de la o idee la alta in mai putin de un minut) si se consuma content la greu... 


Totusi, daca faci o comparatie intre YT, IG si TikTok... ai putea spune ca YT e pentru oamenii care inca mai au ceva control asupra lor, care mai au rabdare sa urmareasca o idee sau mai multe pt cateva minute or chiar 10+ minute. Pe IG... totul se rezuma cam la o singura idee (o imagine sau video f scurt), care ia contact cu mintea consumatorului si pleaca (un fel de ideograme digitale). Iar pe Tiktok... lucrurile stau cam intre IG si YT, cu tendinte mai mari spre sistemul ideogramic al IG (utilizatorii consuma content si vor sa obtina ideea [ sa-l inteleaga] in cateva secunde, de regula in mai putin de 15 secunde, hai maxim 25).


Interesanta directia spre care se indreapta omenirea...